U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

1 november 2021. 

Het najaar heeft weer zijn intrede gedaan. De tuinen worden schoongemaakt, opgeruimd en winterklaar gemaakt.

En dat geld ook voor de sloot welke aan uw tuin grenst. Op 1 november gaat de schouw weer van start en moet de sloot vrij zijn van vegetatie. Dat schouwen wordt door medewerkers van Rijnland uitgevoerd.

Kunt u uw sloot om welke reden niet (op tijd) schoon krijgen, neem dan contact met het bestuur op zodat wij tijdig samen naar een oplossing kunnen zoeken. 

 

 

 

 

16 oktober 2021. De tuinen 3, 53, 69 en 72 komen per 1 januari ter beschikking.

Tuinders die willen verhuizen, kunnen tot 1 november contact opnemen met het secretariaat. Gegevens kunt u vinden op onze site.

Let op: deze tuinen blijven ter beschikking van het bestuur.

Het bestuur wijst een tuinder met een verhuiswens aan, die over een eventuele overname van schuur en/of kas met de vertrekkende tuinder kan onderhandelen over overname.

Een overname door een niet door het bestuur aangewezen tuinder is nietig en kan financiële gevolgen hebben. 

 

 

 

 

 

 

1 oktober 2021. ALV.

De Algemene Leden Vergadering heeft u vorig jaar moeten missen maar dit jaar wordt deze gehouden op dinsdag 2 november 20:00u  in 't Poelhuys te Lisse.

De uitnodiging met de details staan in de laatste Compost.

 

 

 

 

 

 

September 2021. Mededelingen.

Natuurlijk gaan we niet weg tuinvrinden, de VTV Lisse blijft gewoon doorgaan. Alleen maar een herinnering dat mocht u toch de tuin willen opzeggen 1 oktober daar de juiste en uiterste datum voor is. Dus graag per mail naar het secretariaat en de gegevens staan op onze site.

Verder nadert het einde van het seizoen en gaan we net als vorige keer de pompinstallatie weer buiten werking zetten zodat we de installatie kunnen doorblazen en schoonmaken voordat er kans is op nachtvorst of andere zaken die niet goed zijn voor onze dierbare installatie.

Bedankt voor jullie medewerking.

 

 

 

 

 

Juni 2021. Huishoudelijke mededelingen.

Technische dienst.

Jaap Grimbergen heeft aangegeven dat hij zijn (technische) bestuursfunctie wil neerleggen. Jaap is dus niet langer het aanspreekpunt voor alle zaken die met tuin te maken hebben. Wel blijft Jaap gelukkig lekker op de tuin zitten.

Voorlopig kunt u deze dingen melden via de mail aan Franco en dringende zaken via zijn app. Mail en telefoonnummer staat op deze site.

Dat houdt ook in dat we de tuinklussen op een andere manier moeten gaan vormgeven en meer op een projectmatige manier gaan werken. Op korte termijn zoeken we wel iemand(en) die alvast de kruiwagens willen bijhouden. 

Secretariaat

Verder heeft ook Simon Veenis aangegeven dat hij zijn functie als secretaris wil neerleggen. Peter Bongaerts zal voorlopig als waarnemend secretaris optreden. Gegevens staan op de site.

Blokhut

Carolina van tuin #6 heeft aangegeven dat ze wat meer activiteiten voor de leden wil ontplooien. Het plan is om te beginnen op de zaterdagen als het weer goed is om koffie te schenken met wat lekkers en mocht er genoeg animo zijn dit uit te breiden met broodjes, soep en andere dingen. Neem dus op zaterdag eens een kijkje in de blokhut.

Pompinstallatie

Onze pomp is tijdelijk vervangen omdat onze eigen pomp defect bleek. We zijn met de leverancier in conclaaf hoe dat had kunnen gebeuren. Wordt dus vervolgd.

Blijf het water nog wel wijs gebruiken en houd rekening met elkaar, dus blokkeer niet de kraan voor uren of sluit geen sproeier aan en ga vervolgens naar huis. Met veel water kweek je luie planten en je zult steeds vaker water moeten geven. 

 

6 Mei 2021. Hiep hiep. De VTVL bestaat vandaag 44 jaar. Hoera!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Mei 2021. Internationale dag van het naakt tuinieren. Niet schrikken als de buren in adamskostuum door de tuin huppelen. 

 

 

 

 

 

 

 

1 april 2021.  De pompinstallatie voor de tuin is weer in werking. Er zijn verdeeld over het pad aan de rechterzijde 14 tappunten met Gardena aansluitingen gemaakt. De pomp werkt tussen 07:00u en 11:00u. 

Voor de duidelijkheid, het is geen drinkwater maar slootwater voor het bewateren van de tuinen. Drinkwater bevind zich aan de linkerkant van het pad en is alleen om even wat af te spoelen, handen te wassen of idd als drinkwater te gebruiken.

Hou zoveel mogelijk rekening met elkaar en zorg ervoor dat losse slangen veilig over het pad liggen en geen overlast veroorzaken. En gebruik het water ook verstandig en hou de kraan niet onnodig lang bezet. Op de site staan nog wat extra tips voor het bewateren. Als laatste natuurlijk: hou de sloot netjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

1 maart 2021. Als u in 2021 aardappelen wilt telen kunt u dit doen op het middelste gedeelte van uw tuin. Deze door het bestuur aangewezen plek zal ieder jaar rouleren.

 

 

 

 

 

 

8 februari 2021. Weer of geen weer, sneeuw of geen sneeuw. Jaap heeft nog "even" 2 nieuwe mededelingen kastjes op het complex opgehangen. De oude begon steeds meer op een aquarium te lijken. Dank Jaap!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 januari 2021. Vanaf heden ook verkrijgbaar zakken zaai en kweekgrond. 50 liter voor €4,00.

Betalen op de normale manier en ze liggen in de loods bij de potgrond en koemestkorrels.

 

 

 

 

 

 

December 2020. Houd u er rekening mee dat ook nu weer tijdens de winter de waterleiding op de tuin is afgesloten en de toiletten dus buiten gebruik? Dank u wel.

En vergeet ook andere zaken op de tuin die kunnen stuk vriezen niet leeg te laten lopen of af te dekken. Op internet is er genoeg over te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

6 november 2020. Zo heeft een ieder een ander idee of reden om een tuin te hebben. Groenten, fruit, bloemen, relaxen, ontspanning, kweken. "Onze" Bernd gebruikt zijn tuin als kweekvijver voor zijn Cyclamen. Cyclamen Colchicum om precies te zijn. Met als natuurlijk habitat zuidwest in de Caucasusgebergte. De plant is van zaad (2010) van de Cyclamen Society (www.cyclamen.org). Het duurde 5 jaar tot het eerste blaadje zichtbaar was. De plant staat bij Bernd thuis in de tuin nu in bloei. Geweldig toch? Meer foto's op onze facebook pagina. Like meteen even onze pagina.

Ook iets op je tuin wat je speciaal wil laten zien? Of mooie foto's? Stuur ze!

 

 

 

3 oktober 2020. Vanaf 1 oktober tot 1 april is de watervoorziening aan de rechterzijde van de tuin afgesloten ivm de lage waterstand en kans op bevriezing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 oktober 2020. Het tuinseizoen loopt helaas weer naar het einde. En ondanks Corona konden we ons op onze tuin prima redden. Gelukkig is het maar tijdelijk, voor je het weet staat het voorjaar weer voor de deur.

Maar, er zijn helaas ook tuinders die om verschillende redenen hun hobby moeten beëindigen.

U heeft hier een mail van ontvangen over hoe te handelen of te reageren wanneer u van het verhuisrecht gebruik wilt maken. Heeft u geen mail ontvangen, neem dan met ons contact op.

 

 

 

 

 

 

 

8 mei 2020. Water.  De pompinstallatie voor de tuin is gereed en mag gebruikt worden. Er zijn verdeeld over het pad aan de rechterzijde 14 tappunten met Gardena aansluitingen gemaakt. De pomp werkt tussen 07:00u en 11:00u en zal in de wintermaanden uiteraard buiten gebruik zijn. 

Voor de duidelijkheid, het is geen drinkwater maar slootwater voor het bewateren van de tuinen. Drinkwater bevind zich aan de linkerkant van het pad en is alleen om even wat af te spoelen, handen te wassen of idd als drinkwater te gebruiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 April 2020. Opeens is daar dan het voorjaar. En er liggen nog een paar projectjes. Zoals de bewateringspomp. De hoofdleiding lag er al. Nu moet de leiding onder het asfalt door. Ruim 12 uur graven, hakken en ploeteren. Maar het is gelukt. Nu gaat de leiding verder om aangesloten te worden op het laatste deel. Nog even geduld mensen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 30 maart 2020. Uiteraard houden we ook op de tuin 1,5m afstand van elkaar zodat we elkaar niet besmetten met het Coronavirus. Want je weet niet of de ander besmet is, maar je bent misschien zelf geïnfecteerd. En door de gemiddelde leeftijd vallen velen toch in de risicogroep. En natuurlijk niet met teveel mensen bij elkaar. Zo kunnen we allemaal van onze tuin blijven genieten.

 

 

 

 

 

 

29 maart 2020. Even wat dingen op een rij voordat het seizoen echt gaat beginnen. 

Ledenvergadering. Onze jaarlijkse ledenvergadering gaat uiteraard niet door. En omdat we niet weten wat de toekomst in petto heeft hebben we daar nog geen datum voor gepland. Zodra e.e.a. zover is dat we een datum kunnen afspreken laten wij dit op tijd weten. Zijn er tussentijds zaken die u wilt bespreken kun u het bestuur altijd mailen of bellen.

Sleutel hek. Per 1 april neemt Jan Stavleu het beheer van de sleutel van het hek en aanhanger over van Ben Klijssen. Ben is vanwege gezondheidsredenen verhuisd naar zijn familie in Friesland. Alle contactgegevens en details zullen deze week op onze site komen te staan. Houd deze dus in de gaten.

 Aardappelen. Zoals u wellicht weet wordt de plek voor het telen van aardappelen door het bestuur bepaald. Ook dit kun u via deze link deze week nalezen. De plek voor de aardappelen is dit jaar de achterzijde van de tuin. Denk u ook nog even aan het teeltplan mocht u dat nog niet hebben ingeleverd?

 AED. Op onze tuin hebben wij een AED hangen. Wij zouden voor geïnteresseerden leden een bijeenkomst regelen voor de opleiding van de AED. Ook dit moeten we natuurlijk helaas opschorten tot nader order. Uiteraard zijn er op Youtube en internet genoeg instructies te vinden. Bekijk deze ondertussen en zodra we een datum kunnen plannen laten we dit weten. De AED hangt overigens links naast de entree van de blokhut, op weg naar het toilet kom je hem rechts tegen (zie bericht 9 november 2019). Kijk ook nog even naar de nieuwe richtlijnen ivm het virus.

We hebben ook een App-groep om elkaar onderling te waarschuwen als je op de tuin bent. Ben je hier nog niet aangemeld, stuur me dan een berichtje dan voeg ik je toe. En ja, we weten dat de situatie niet ideaal is doordat ons complex nou eenmaal afgesloten is, maar we moeten roeien met de riemen die we hebben, en iets is beter dan niets. Vandaar de App-groep.

Water. Vorig jaar zijn we begonnen met de aanleg van een pompsysteem voor het bewateren van de tuinen. De leiding met de tappunten is al geïnstalleerd. Nu gaan we de pomp installeren. Dit kan echter niet meer gezamenlijk zoals de vorige keer.  Met Jaap en Franco hebben we een plan gemaakt om deze op korte termijn toch werkend te gaan maken. Tot die tijd zullen we gewoon water moeten halen zoals we altijd hebben gedaan; de regenton of de sloot zodra daar weer water inzit. Het bestuur gaat deze week het Rijnland contact zoeken over de waterstand in de sloot. Zolang er geen water in de sloot zit zal ook de pompinstallatie niet werken.

Duinpolderweg. Dan was er deze week ook nieuws over de Duinpolderweg welke dicht bij ons tuinencomplex zou komen te liggen. U kunt hier de laatste stand van zaken lezen.

 

25 december 2019. Lieve tuinvrinden, het einde van 2019 nadert snel. Langs deze weg een laatste groet voor dit jaar en we zien elkaar snel weer in 2020 op onze nieuwjaarsreceptie op 11 januari om 14:00u in onze Blokhut op het complex.

We wensen jullie een vrolijk eind, een goed begin en een jaar volkomen naar je zin.

Het bestuur.

 

 

 

10 december 2019. Inloopavond over het belang van de Bodemvruchtbaarheid, Bodemstructuur en Bemesting voor de leden en aspirant-leden van de Volkstuindersvereniging Lisse. Gegeven door Wim Grimme, gehouden in de Blokhut.

PS: de avond was goed bezocht, ook door veel nieuwe leden, daar doen we het dus voor.

 

 

 

December 2019. Houd u er rekening mee dat tijdens de winter de waterleiding op de tuin is afgesloten en de toiletten dus buiten gebruik? Dank u wel.

En vergeet ook andere zaken op de tuin die kunnen stuk vriezen niet leeg te laten lopen of af te dekken. Op internet is er genoeg over te vinden.

 

 

 

 

 

  

 

30 november 2019. Vandaag worden in de Blokhut de tuinen onder de aspirant-leden verdeeld. Er zijn weer meer aanmeldingen dan tuinen, dus de vereniging blijft zich vernieuwen en daar zijn wij heel blij mee. Het laat maar weer eens zien dat de mensen steeds bewuster met hun voeding bezig zijn, maar ook een stukje ontspanning zoeken. En wat is er nou ontspannender om lekker in je eigen hobbytuin bezig te zijn.

Namens het bestuur: welkom nieuwe leden!

 

 

 

 

9 november. De AED is geïnstalleerd en hangt links naast de entree van de blokhut.  Dit naar aanleiding van verzoeken van de leden binnen de vereniging en stemming tijdens de laatste leden-vergadering. Alle donateurs wordt HARTelijk bedankt voor hun bijdrage en hopelijk gaan we hem nooit nodig hebben.

Per mail gaan we alle leden uitleg geven over bediening en werking.

 

 

 

 

 

 

 

12 oktober 2019. Vandaag hebben we een vliegende start gehad en grote stappen gemaakt met het aanleggen van de bewateringsinstallatie voor de tuinen. De opkomst was prima en de sfeer gezellig. Volgende week nog een keer en dan hebben we alles erin zitten. Hulde aan iedereen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktober 2019. Er kan weer gebruik gemaakt worden van het verhuisrecht. De volgende tuinen komen hiervoor in aanmerking: tuin 10, 26, 46, 68, 71, 75a en 89.

Zoals altijd geld ook weer hier; wie het eerst komt het eerst maalt en graag per mail doorgeven aan onze penningmeester Wim Gimme.

 

 

 

17 Augustus 2019. Ondanks de sombere weersvoorspelling hadden we prachtig bbq weer. De opkomst was weer groter dan in 2018, en de ingrediënten weer als van ouds: Jan Stavleu aan het roer van het vuur, heerlijk vlees, en de evenementencommissie onder bezielende leiding van Jan vd Berg had ons weer van een natje en droogje voorzien. Voor deze commissie was het trouwens de laatste keer, maar daarover later meer. Op naar de bbq voor 2020!

Meer foto's trouwens op onze foto pagina op de site.

 

 

 

 

27 juli 2019. Messenslijperij Reinier Durgé komt bij ons op locatie om messen en gereedschap slijpen. Gereedschap aanleveren zonder lange stelen (zoals schoffels). Grasmaaiers alleen met rechte messen, niet de gedraaide. Vanaf 9:00 u bij de loods.

Prijslijst:

Tafelmessen glad / golfsnede  €  1,50
Keuken koksmessen   €  3,50
Hakbijl “vlees”    €  5,00
Keukenschaar / wildschaar    €  3,50
Huishoudschaar    €  3,50
Stofschaar      €  5,00
Heggenscharen  €  7,50 ( moet deze uit elkaar halen )
Snoeischaren  €  7,50 ( moet deze uit elkaar halen )
Schoffel groot     €  5,00
Schoffel klein   €  3,50

 

11 juni 2019. Lezing over duurzaamheid van onze Wim Grimme. "Het belang van een goed gebruik van onze grond staat op het spel", aldus Wim.

Aanmelden via de mail is verplicht: grimme@xs4all.nl

 

 

 

 

16 maart 2019 van 11 tot 13:00u.  Heeft u elk jaar heerlijke tuinbonen en wilt u daar een ander ook mee kennis laten maken? Staat bij jou de andijvie als bij geen ander?  Hoopt u dat een ander wel op tijd pompoenen heeft gezaaid of bak jij de mooiste cake, taart of de leukste voorjaars-cup cakes?

Ben je gewoon nieuwsgierig of heeft u zin in en ontmoeting met mede tuinders, 'n kop koffie of thee, wat lekkers?Zaai je elk jaar toch weer te veel en gun je je overschot aan iemand anders?

Wat ook uw motivatie is......kom!  En weet je welkom! En heeft u zin iets voor bij de koffie te bakken, laat het me dan even weten?

Met hartelijke groet, Carolina tuin 6.

 

 

 

 

 

16 februari 2019. Een aantal wandelingen georganiseerd door de afdeling Bollenstreek van Groei en Bloei samen met NME de Groene Bol. Tijdens de wandeling wordt aandacht geschonken aan bomen en struiken en de kruiden op de grond.

Aanmelden verplicht, voorkom teleurstelling!  brenda@degroenebol.nl

Andere data te vinden op de evenementenpagina van de VTVL

 

 

 

 

5 januari 2019. Nieuwjaarsborrel voor alle leden van de VTVL met aanhang natuurlijk.

Luister ook naar de speech van onze voorzitter, Jan Grimbergen.

 

 

 

 

 

 

13 november 2018. Onze Wim Grimme geeft voor de leden een lezing genaamd "Verstandig Met Water". Dit zal gaan over hoe om te gaan met een lange periode van droogte, wat wel te doen, maar ook wat niet, de mogelijkheden hoe aan water te komen, etc.

Locatie is de Blokhut en aanvangstijd 20:00u zoals gewoonlijk.

 

 

 

 

20 oktober 2018. Omdat er op de jaarvergadering is aangegeven  dat er behoefte was aan wat verlichting bij het hek en de parkeerplaats zijn we bezig om een aansluiting voor een lantaarnpaal te maken. Maar dan moet je eerst de stroomkabel vinden. Dat is ondertussen door de technische dienst gebeurt met behulp van een CAT-scanner en kunnen we een aansluiting maken en op zoek gaan naar een paal. 

Let dus wel op dat er een groot gat gegraven is en is afgezet met beton. Hopelijk blijven deze liggen en worden deze niet weer weggehaald zoals de afdekking vorige week.... We proberen een en ander natuurlijk zo snel mogelijk af te maken zodat we voor de winter en vooral 's nachts verlichting bij de entree hebben.

Met dank aan de fa. Gromax Verhuur voor de scanner en graafmachine.

 

 

 

 

 

 

 

6 oktober 2018. Er zijn weer een aantal tuinen welke dit jaar vrijkomen voor het nieuwe seizoen. De leden hebben voor zover wij een mailadres hebben bericht gekregen, een aankondiging hangt is het mededelingenkastje, op facebook en hier op onze website. Aanmelden bij Wim Grimme, onze penningmeester.

Update 6 november: Er is nog een tuin vrijgekomen. Hou de mail en het mededelingenbord in de gaten!

 

 

 

 

 

 

 

 

8 september 2018. 

U kunt er van alles ruilen; groenten, fruit, zaden, stekken, bloemen, planten, bomen, jam, moes, compote, taartjes, enz. Misschien zelfs uw slecht humeur tegen een goed humeur..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 augustus 2018.  Zoals we op 6 februari jl. hadden afgesproken gingen we bij de mensen welke op deze snoeiavond aanwezig waren met Wim op de tuinen kijken van de deelnemers van die bewuste avond. We konden dus op de tuin de theorie van die avond in de praktijk brengen aan de hand van voorbeelden op ieders tuin.

Voor herhaling vatbaar...

 

 

 

 

 

11 augustus 2018. Tsja, wat moet je er van zeggen. Het weer was heerlijk, de mensen gezellig, de kok fenomenaal. Mis het dus niet de volgende keer....

 

 

 

 

 

 

 

 

Juli 2018. Het dak eraf? Nee, het dak erop! De afgelopen maanden zijn Jaap, Peter en Franco bezig geweest om de blokhut van een nieuw dak te voorzien en wij vinden het een plaatje. En jullie?

 

 

 

 

 

 

 

Juni 2018. Wat zijn ze mooi hé? 4 nieuwe kruiwagens. Er waren er een aantal hoognodig aan vervanging toe. Maar we missen er ook een paar. Wie heeft er nog een op haar of zijn tuin?

 

 

 

  

 

 

 

 

Maandag 18 juni. Vanaf heden staat de AVG verklaring van het bestuur ook op de website, en is onder het kopje Huishoudelijk Reglement te downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 23 april om 20:00 u Algemene Ledenvergadering in de Blokhut.

Lees ook de mail over dit onderwerp met alle details.

 

 

 

 

 

 

 

13 maart 2018. Zaaien en zo. Avondje informatie over de ins en outs van het zaaien gegeven door ons eigen huisdocent Wim Grimme.

Aanvang 20:00u. Zie ook de fb evenementen pagina.

 

 

 

 

 

Waterleiding. Houd u er rekening mee dat tijdens de vorst de waterleiding op de tuin is afgesloten en de toiletten dus buiten gebruik? Dank u wel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestuursvergaderingen. Vergaderen doet het bestuur niet alleen op de leden vergadering, maar ook met regelmaat als bestuur zelf. Daar worden alle gepasseerde, lopende en toekomstige zaken doorgenomen. Financieel, onderhoud, actiepunten en het wel en wee van de vereniging.

Heeft u zaken die u wilt delen of die wij moeten weten? Geef dit door aan onze secretaris en we behandelen die tijdens de eerst komende bestuursvergadering.

 

 

 

06 februari 2018. Avondje snoeien. Een informatie avond voor alle leden van de vereniging over het zomer en winter snoeien, wanneer en hoe en vooral waarom.

Gegeven door onze Wim Grimme (oud docent tuinbouw). Aanvang 20:00u.

 

 

 

 

 

Januari 2018. Ook in 2018 zijn er natuurlijk weer de nodige kaartavonden.

Hou de Facebook pagina of de agenda op deze site goed in de gaten.

 

 

 

 

 

 

06 januari 2018. Ook in het nieuwe jaar is er de gelegenheid om elkaar de beste wensen te geven. Dat doen we op deze datum van 14:00u tot 17:00u, uiteraard in onze Blokhut.

Tot zaterdag 6 januari!

 

 

 

 

 

 

23 december 2017. Vooralsnog is de winter vooral nat en winderig. Dat het dus maar weer snel voorjaar mag worden en dat we weer van onze tuin mogen genieten.

Namens het hele bestuur een hele fijne kerst en een fantastisch groen 2018.

 

 

 

 

 

 

December 2017. Van Simon hebben de mensen waarvan we nog geen mailadres hadden een briefje gekregen. Mocht u deze niet gekregen hebben of heeft u niet gereageerd, wilt u dit dan alsnog doen? Op deze manier sparen we niet alleen geld (een brief sturen kost al gauw 1 euro) maar ook het milieu (voor één A4 is 10 liter water nodig!).

Sommige van u hebben al gereageerd, waarvoor dank maar de meeste nog niet. En om u gerust te stellen, alleen het bestuur heeft uw mailadres en dat gebruiken wij alleen voor VTVL zaken als aankondigingen, infoavonden, mededelingen etc. Hij wordt niet naar derden doorgespeeld.

En heeft u vragen over mail, mailprogramma's en wat daar mee van doen heeft kun u altijd met Franco bellen. Of mailen.

 

9 december 2017. In het kader van de nieuwe reeks lezingen van Wim (alleen) voor de leden van de volkstuin-vereniging gaan we het deze avond hebben over onkruid en over grondverbetering op onze tuinen. Opgeven bij deelname wordt gewaardeerd.

 

 

 

 

 

 

November 2017. Ook voor volgend jaar kunt u weer compost voor uw tuin bestellen. De prijs is 7 euro per kuub (reken ongeveer op 10 kruiwagens voor een m3).

Bestellijst (staat in de Com-Post van oktober 2017) samen met het geld in een envelop inleveren bij Wim Grimme aan de Heerweg 133 in Lisse.

 

 

 

 

1 oktober 2017. Beste tuinvrinden, er komen per 1 januari 2017 weer tuinen vrij. Let dus op uw mail en mededelingen bord.

Huidige tuinders die willen verhuizen kunnen tot 1 november per mail contact opnemen met Wim Grimme.

 

 

 

 

 

 

 

 

6 mei jl. bestond onze vereniging 40 jaar. Op 16 september gaan we dit herdenken met een onthulling en heffen we het glas op deze gebeurtenis. Alle leden van de VTV Lisse zijn hiervoor uitgenodigd. Dit vind plaats tussen 13:00 en 14:00u.

 

Aansluitend is er een (open) middag waar we belangstellenden kennis willen laten maken met onze vereniging. Diverse tuinen zullen open zijn en de eigenaren kunnen vertellen over hun tuin en het plezier dat zij hieraan beleven. Dit vind plaats tussen 14:00 en 17:00 u.

Op 30 november komt dan ook nog onze burgemeester Lies Spruit een kijkje nemen op ons complex.

 

 

 

De watermeter. Tussen neus en lippen door is door Jaap ook het luik van de watermeter vervangen. Deze was in erbarmelijke staat en je zou er zo doorheen kunnen zakken. Dat gevaar is geweken met dit nieuwe luik. Top gedaan door Jaap!

 

 

 

 

 

 

 

Aan alle aanhangers van de volkstuin. Onze aanhanger op de tuin is door Jaap weer vakkundig hersteld, alle houten beplating is vervangen, het onderstel gelast en alles weer goed vastgezet en nagelopen. Laten we er dus zuinig op zijn, aub niet met een schep haaks op de bodemplaat steken, kabel en stekker met beleid gebruiken. Vergeet niet je witte kentekenplaat en het groene net te gebruiken. Hier wordt op gecontroleerd en er staan fikse boetes op.

En uiteraard ten overvloede, maar onze aanhanger is voor tuingerelateerde zaken en niet voor verhuizingen of andere zaken. Bij de Esso in de Poel zijn daar tegen een redelijk bedrag aanhangers voor te huren en bij de Gamma krijg je hem als klant zelfs een paar uur gratis mee.

Jaap, een dikke pluim voor jou!

 


19 augustus 2017. De jaarlijkse BBQ voor alle leden van de Volkstuindersvereniging Lisse.

Vergeet u niet bij Jan v.b. Berg aan te melden. 

 

 

 

 

 

 

 

 "Opgericht 6 mei 1977" staat er in ons HHR. Dat betekend dat we vandaag officieel 40 jaar bestaan. Een hele mijlpaal dus die we NATUURlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Echter, we gaan dat niet vandaag doen, maar ergens een zaterdag in de zomer van dit jaar. We houden jullie als leden natuurlijk op de hoogte. En voor nu? Geniet gewoon van de tuin, het wordt langzaam zomer...